Toppbild

Om oss

Vi på Robertsons Charkuteri tillverkar och säljer exklusiva korvar och delikatesser. Vi är minst sagt petiga med innehållet i våra produkter och tillåter endast svenskt kött av högsta kvalitet tillsammans med utsökta kryddor och smakämnen.

Robertsons Charkuteri grundades 1929 av Einar Robertson. I företagets begynnelse sålde Einar mestadels hästkött och hans medvurst gjord på häst var länge företagets storsäljare. Efterhand har nya recept provats fram och vår populära delikatesspastej och kända grillkorv har introducerats och blivit nya favoriter. När vi bytte lokaler sommaren 2010 exploderade försäljningen och vi märkte att efterfrågan fortfarande var stor på charkuterier och svenskt närproducerat kött av hög kvalitet.

Hos oss tillverkas all korv av kött från gårdar i vårt närområde, vilket gör att transporterna är korta och det gynnar våra lokala lantbrukare. För oss är svenskt kött en självklarhet, dels för att vi vill främja de svenska bönderna, dels för att det är bra för miljön och ger oss möjlighet att få kontroll över hela produktionskedjan.

Robertsons vid Gamla saluhallen på 30-talet

Den nya saluhallen i hållstugan på 60-talet